.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
پنج ماه قبل وزيراقتصاد درباره خاوري چه‌گفت؟

ماجرای فساد مالی اخیر در سیستم بانکی، هر چند پرده از یک سلسله زد و بندهای سیاسی و اقتصادی برای افزایش ثروت‌های اختصاصی برداشت، اما فرار رئیس سابق بانک ملی، حاشيه‌هاي بيشتري در اين ماجرا ايجاد كرد و در شرايطي كه هنوز اتهام مشخصي به وي نسبت داده نشده بود، عملاً كاري كرد كه به قول حجت‌الاسلام اژه‌اي ناظر عالي دستگاه قضايي بر اين پرونده، بازنگشتن او به كشور موجب مي‌شود كه اتهام‌هايي به او منسوب شود.

به گزارش رجانيوز، اين تخلف بانكي و خروج مديرعامل بزرگ‌ترين بانك كشور از ايران در حالي كه تابعيت دوگانه ايراني كانادايي داشته و خانواده او نيز در خارج از كشور زندگي مي‌كنند، پرده از يك معضل جدي در شبكه بانكي كشور برداشت.

اين در حالي است كه اگرچه در حال حاضر، اغلب مسئولان نهادهای ذی ربط برای برائت جستن از فرار مديرعامل سابق بانك ملي از يكديگر سبقت مي‌گيرند اما مواضع گذشته برخي از همين افراد در مورد خاوری چيز ديگري است.

به‌عنوان نمونه در حالی که وزیر اقتصاد در روزهای گذشته تلاش کرده است تا تمام مسئولیت انتخاب خاوری را بر عهده بانک مرکزی و وزارت اطلاعات عنوان كند و تایید صلاحیت‌های تخصصی و عمومی خاوری را دلیل انتصاب وی به ریاست بانک ملي بداند، بررسی‌های رجانیوز، حاکی از تعریف و تمجید‌های خارج از عرف حسینی درباره خاوری در برخی نشریات اجاره‌ای است.

اردیبهشت ماه سال جاری، نشریه "مدیران و روسا" که به امر مقاطعه کاری برای تعریف و تمجید از مدیران اقتصادی مبادرت دارد، بخش اصلی نشریه خود را به انتشار مصاحبه‌هایی در تعریف و تمجید از محمود خاوری رئیس پیشین بانک ملی ایران اختصاص داد.

این نشریه که در صفحه روی جلد آن یک تصویر با کیفیت از خاوری با جمله "محمودرضا خاوری، مدیر تحول‌گرا" به انتشار درآمده است، در نشریه خود با انتشار مصاحبه‌هایی از سید شمس‌الدین حسینی وزیر امور اقتصاد و دارایی، ابوالحسنی معاون امور بانک و بیمه وزارت اقتصاد، ارسلان فتحی پور و علاءالدین بروجردی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، حسین قضاوی قائم مقام بانک مرکزی، طالبی مدیرعامل بانک کشاورزی، حسینی هاشمی مدیرعامل بانک تات، حسین‌زاده و خاکی عضو هیات مدیره بانک ملی و تعداد دیگری از فعالان اقتصادی منتشر شده است، از این مدیر سابق بانک ملی با عجیب‌ترین تعابیر ممکن نام برده شده است.

شمس‌الدین حسینی در این ویژه نامه از خاوری با عنوان "مدیری عالم، باتجربه و با تقوا" یاد کرده است. وی در پایان مطلب خود خاطر نشان می‌کند: «عملکرد دو ساله دکتر خاوری نشان داد که انتخاب ایشان که در نهایت دقت و وسواس و مبتنی بر شناخت دقیق از عملکرد قبلی وی صورت گرفته بود، سبب ارتقاي جایگاه بانک ملی و ارائه خدمات چشم‌گیری به کشور شد و ایشان به عنوان فردی عالم، باتقوا، با تجربه و کارشناس با عملکرد خود مهر تأییدی بر این حسن انتخاب زد.»

این در حالی است که سایر مدیران اقتصادی و بانکی کشور نیز از خاوری با تعابیر مشابه یاد کرده‌اند: "الگویی از تعامل سازنده با دولت"، "پایبند به توسعه اقتصادی پایدار"، "متخصصی تعامل‌گرا"، "مدیری توانمند و ولایتمدار"،"فرهنگ جوانمردی و قدرشناسی"، "سعه صدر و تعامل مثبت دکتر خاوری"، "حافظ منافع ملی"، "صنعت کشور مدیون شجاعت دکتر خاوری است"، "مدیری متعهد و متخصص"، "دکتر خاوری مدیری برنامه محور"، "مدیری توانمند و اخلاق ‌گرا".

با اين حال، حسيني در حاشیه هیات دولت در مورد خروج خاوری مدیر عامل سابق بانک ملی و تابعیت دو گانه او، اظهار داشت: «زمانی که می خواستم خاوری را منصوب کنم، نه تنها مجوز مجمع عمومی را گرفتم بلکه مجوز هیئت وزیران را نیز اخذ کردم.»

حسینی تصریح کرد: «خاوری در آن زمان بازنشسته بود، ضمن اینکه من مجددا تاکید می کنم که تمام مجوزهای لازم مبنی بر تایید صلاحیت های عمومی و تخصصی خاوری را در آن زمان از مراجع ذی‌صلاح گرفته بودم. این نکته را که خاوری تابعیت دوگانه یا چند گانه داشته، هیچ گاه مرجعی به ما اعلام نکرده بود.»

اما وزير اقتصاد كه به بازنشستگي مديرعامل مفقودالاثر! بانك ملي اذعان كرده، توضيح نداده است كه علت اصرار وی بر انتصاب خاوری به مدیرعاملی بانک ملی در سال ۸۸ چه بود و چرا حتی مصوبه‌ای از دولت گرفت تا حضور غیرقانونی خاوری به علت بازنشستگی را قانونی کند. آیا این اصرار بر حضور خاوری به علت قحط‌ الرجالی در مملکت بود یا دلایل دیگری وجود داشته است؟

همچنين وزير اقتصاد كه همين چند ماه قبل گفته است كه انتخاب خاوري در نهايت دقت و وسواس انجام شده و از وي به‌عنوان فردي با تقوا ياد مي‌كند، شايد بد نباشد در اين مورد نيز توضيح دهد كه مگر رئيس دفتر خود را به‌عنوان ناظر ويژه به بانك ملي نفرستاده بود، نتيجه اين بازرسي‌ها چه بوده و چرا نتايج آن اعلام نمي‌شود؟

آقاي ابوالحسني معاون بانك و بيمه وزير اقتصاد كه ارديبهشت ماه امسال از خاوري به‌عنوان "الگويي از تعامل سازنده با دولت" ياد كرده بود و ضمناً عضو هيئت مديره بانك صادرات نيز هست، چه وظايفي دارد و آيا وظايف نظارتي خود را ايفا كرده است؟


استفاده از اين خبر فقط با ذكر نام شمال نيوز مجاز مي باشد .
ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.081 seconds.